ÇİÇEK; Bu sınıftaki parfümlerde ana koku olarak bir veya daha fazla çiçeğin kokusu kullanılır. Bir çiçeğin kokusu kullanılarak üretilmiş parfümlere soliflore denir. En çok çeşite sahip koku ailesidir. Gül,yasemin, inci çiçeği, karanfil, nergis, gardenya, sümbül teber ve menekşe bu sınıftaki belli başlı örneklerdir.
ORYANTAL: Parfüm sanayinde kullanılan en büyük koku sınıflarından biridir. Ağır kokuların bulunduğu sınıftır. Tarçın,kakule,kişniş,zencefil,vanilya,vetiver,sandal ağacı,sedir ağacı,misk, amber bu sınıfa örnek verilebilir.
MEYVE: En eski koku ailelerinden biridir. Mandalina , portakal çiçeği, şeftali, liçi,misket limonu,papaya, elma, bergamot, kayısı, kavun, çarkıfelek ve ananas örnek verilebilir. Meyveli kokuların temiz, yumuşak bir coşkunluğu vardır. Meyveli parfümler genellikle turunçgil kokularının ağırlıkta olduğu çiçek ve meyve aromalarını da içeren karışımlardır.
YEŞİLLİK: Bu koku sınıfını tanımlayan kelime tazeliktir. Çam, ardıç, biberiye, sümbül bu sınıfa örnek verilebilir.
OZON-OKYANUS: Yeni bir koku sınıfıdır. Kokuları insana deniz kokusunu, taze dağ havasını anımsatır. Daha çok sentetik uçucu yağların bulunduğu koku sınıfıdır.
ŞİPRE: Şipre koku ailesi 1917’ de François Coty tarafından aynı isimle, Chypre, üretilen parfümden sonra bir koku sınıfı olarak kabul edilmiştir. Paçuli, lavanta , meşe yosunu, bu sınıfta sayılabilir.
DERİ: Orta ve dip notalarında bal, tütün ve ağaç kokularını barındıran ailedir. Deriye benzer bir koku hissettirirler.
FOUGÈRE: Çoğunlukla meşe yosunu, lavanta ve coumarin adlı bitkisel koku özü içeren, birçok erkek parfümünün ait olduğu koku ailesidir. Otsul, ağaçsı bir koku ailesidir, keskin bir aromaya sahiptirler.
ALDEHİD: Aldehid olarak bilinen kimyasal maddelerin temel bileşen olduğu koku ailesidir. Çekici, keskin ve merak uyandırıcı notaları vardır. Aldehitler parfüm içindeki diğer kokuları da ayarlarlar.
“Her şey Unutulur, Kokunuz Asla!”